2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP konkrét javaslatokat vár az SZDSZ-től

A tárgyalásra való nyitottság mellett a miniszterelnök konkrét, az ország előtt álló feladatok megoldására vonatkozó javaslatokat vár az SZDSZ-től - értesült szerdán az MTI a kormányfő környezetéből.
2008. szeptember 3. szerda 15:27 - Hírextra
A távirati iroda információi szerint Gyurcsány Ferenc maga kezdeményezte, még kedden üljön össze az MSZP országos elnöksége, hogy mandátumot kapjon a liberális párttal való egyeztetésről.

A Megegyezés című, a miniszterelnök által jegyezett programot - annak nyilvánosságra hozatala előtt egy nappal - a kormányfő megküldte Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének, Kóka János frakcióvezetőnek és Horn Gábor ügyvivőnek. Gyurcsány Ferenc nemcsak az adó- és járulékcsökkentésre vonatkozó konkrét liberális elképzeléseket vár, hanem az oktatásra, vagy a segélyezés átalakítására vonatkozókat is - mondták az MTI-nek a kormányfő munkatársai.

Az MSZP országos elnöksége tagjaitól származó információk szerint a párt vezetői egyetértettek Gyurcsány Ferenccel, hogy az MSZP-nek élnie kell a kezdeményezéssel.

A kiindulási pont az, hogy meg kell ismerni, milyen konkrét fenntartásaik vannak az SZDSZ-eseknek a szocialisták cselekvési tervével; illetve, milyen konkrét javaslatai a liberálisoknak.

Az egyik elnökségi tag úgy vélte, "a kormányfőnek butaság volt bebetonoznia magát abba az álláspontba, hogy nem enged a szociális kiadásokból".

Elnökségi tagok elmondták, hogy Gyurcsány Ferenc az ülésen is megismételte, hogy egy "jó megállapodásért cserében nem tabutéma a személyi kérdés". A szocialista vezetők kiemelték: ez a kijelentés nem jelenti azt, hogy a kormányfő saját lemondását tervezné.

A már fentebb idézett elnökségi tag szerint nem hangzott el olyan kérdés Gyurcsány Ferenc felé, hogy mondjon le, nem volt ilyen nyomás a párt részéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását