2024. április 20. - Tivadar

Újra Kubában az Egyesült Államok futballcsapata

Hatvanegy éves szünet után lép újra kubai földön pályára az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja.A történelminek is minősíthető szombati, havannai találkozónak két szempontból is komoly súlya van, hiszen egyrészt a két ország között évtizedek óta feszü
2008. szeptember 2. kedd 10:40 - Hírextra
A kubaiak nem szeretnek veszíteni az amerikaiakkal szemben. Ilyenkor a szurkolóink is sokkal lelkesebbek - jelentette ki Dany Luis Quintero, a házigazdák kapusa, majd hozzátette, bíznak benne, hogy a kubai nézők teljesen megtöltik a havannai stadiont.

Ezzel szemben Landon Donovan, az Egyesült Államok válogatottjának erőssége azt hangsúlyozta, nem politizálni utaznak Kubába: - Bár a találkozónak kétségkívül politikai vonatkozása is van, mi azért megyünk Havannába, hogy játsszunk egyet és nyerjünk - fogta rövidre a futballista.

Az Egyesült Államok labdarúgócsapata eddig mindössze egyszer lépett pályára kubai földön, s az 1947-ben játszott mérkőzésen a vendéglátók fölényes, 5-2-es győzelmet arattak. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kimutatása szerint a két ország eddig hét alkalommal mérkőzött egymással, s az öt amerikai siker és az egy döntetlen mellett ez volt a kubaiak egyetlen győzelme.

A mostani összecsapásnak kétségkívül a vendégek az esélyesei, hiszen első vb-selejtezőjükön 1-0-ra nyertek Guatemalában, míg a labdarúgó vb-döntőben legutóbb 1938-ban szerepelt Kuba hazai pályán 3-1-re alulmaradt Trinidad és Tobagóval szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását