2024. május 3. - Tímea, Irma

Ponyvakiállítás

Különleges látványosságnak ígérkezik a szentendrei MűvészetMalomban szerdán nyíló kiállítás, amely fiatal művészek kamion és teherautó használt ponyváira készült alkotásait mutatja be - közölte Vajk Éva kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 2. kedd 18:42 - Hírextra
A bemutató szervezője - aki egyben a Textil és Textilruházati Ipartörténeti Múzeum igazgatója - elmondta, hogy több éves gyűjtőmunka előzte meg a művészeti újrafelhasználásra kiválogatott ponyvák előteremtését.

Ezek a felületek nem pusztán az anyag mibenlétét mutatják, hanem a használat nyomait, ragasztás, szakadás, foltozás, javítás során keletkezett deformálódásokat, vagyis az utazó tárgy viharos múltját is visszaadja a nézőnek. Összesen 27 kortárs művészt ihlettek meg ezek a sokat látott ponyvák - tette hozzá.

Különösen érdekesnek ígérkezik Simonffy Márta Meditatív című alkotása, amely ponyvára festve egy Varsó melletti kastélyparkot elevenít meg. Szakács Imre egy óriás 4,10x320 méteresn, bibliai ihletettségű kompozíciót készített, amely Jákob álmát vizionálja.

Sóváradi Vali ponyvára festett képe a magányt tükrözi: egy üres éjszakai teret ábrázol hangulatos ostorlámpákkal, elárvult kukákkal - számolt be a múzeumigazgató.A kiállítás október 26-ig várja a látogatókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását