2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Fidesz szerint akad nagyobb gond is

Nem a polgármester eltávolítása a legnagyobb probléma Nagykanizsán - közölte kedden az MTI kérdésére a Fidesz városi elnöke, Cseresnyés Péter alpolgármester, akitől a múlt héten megvonta minden hatáskörét és jogkörét Marton István polgármester.
2008. szeptember 2. kedd 09:25 - Hírextra
Cseresnyés Péter azt mondta: a Fidesz frakciója nem tartja szerencsésnek azt a helyzetet, hogy "valaki politikai ügyekből vagy munkakapcsolatban felmerülő problémákból személyes ügyet kreál". A "végtelenségig megegyezésre törekszünk a polgármesterrel" - tette hozzá a városi pártelnök, aki az MTI kérdésére azt is kifejtette: kompromisszumkészségüket kimutatva elfogadják, hogy a polgármester javaslatára legyen még egy alpolgármester Nagykanizsán.

Marton István többször indítványozta, hogy még egy helyettes segítse a munkáját, amelyre eddig a frakcióban az volt a vélemény, hogy ne kelljen a nehéz helyzetben lévő városnak újabb költséget viselnie. Most úgy döntöttek, hogy ha pontosan meghatározzák a két alpolgármester hatáskörének megosztását, fizetését és tudják, hogy ki vállalja a posztot, hajlandók a pozíció létrehozására.

A nagykanizsai közgyűlésben ellenzékben lévő szocialista, szociáldemokrata és szabad demokrata képviselők hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy támogatják a Fideszt, ha távozásra szólítja fel a két éve a Fidesz támogatásával megválasztott polgármestert. A három párt nevében Röst János (SZDSZ) arra szólította fel Orbán Viktort, hogy "ha már rászabadította Nagykanizsára Marton Istvánt, akkor most szabadítsa is meg tőle".

A nagykanizsai Fidesz-frakció és a párt támogatásával megválasztott városvezető közötti feszültség közvetlen előzménye, hogy a Fidesz-frakció vissza akarta hívni a polgármestert a Zalaispa hulladékgazdálkodási társulás igazgatóságából. Ezzel "tehermentesíteni" akarták Marton Istvánt, aki a kezdeményezést felháborítónak és a városra nézve károsnak nevezte, másnap pedig megvonta az egyetlen alpolgármester minden jogkörét, ezzel nyomatékosítva véleményét, hogy szükség van a városban még egy alpolgármesterre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gagyimami
2008. szeptember 2. 13:07
ha olyan jó ember ez a marton,akkor miért potyázásairól-pija,kaja- modortalanságáról híresült el a városban.extra telefon, félmillás laptop-be se tudja kapcsolni
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását