2024. május 3. - Tímea, Irma

Még több Picasso

Tovább bővül az október elején nyíló hódmezővásárhelyi Picasso-kiállítás kollekciója. Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója elmondta: a korábbi elképzelésekhez képest jóval több Picasso-kerámiát tekinthetnek majd meg az érd
2008. szeptember 1. hétfő 08:12 - Hírextra
A vallaurisi múzeum kollekcióján túlmenően francia magángyűjtők darabjai is láthatóak lesznek az Alföldi Galéria tárlatán. A dél-franciaországi Vallauris múzeumából huszonkét kerámia, kilenc linómetszet és tizenhét Picasso-ról készült fotó érkezik a vásárhelyi kiállításra. Ez az anyag az elmúlt hetekben jelentős mértékben bővült. Már biztos, hogy része lesz a tárlatnak Dominque Sassi több Picasso-műve - Sassi az 50-es évektől együtt dolgozott a mesterrel a vallaurisi kerámiaműhelyben.

Emellett a nemrég zárult tárgyalásoknak köszönhetően kerül ősszel Vásárhelyre a Ramié család és a Sibilla-házaspár Picasso-anyaga is. Eredetileg úgy volt, hogy huszonkét kerámiát állítanak ki a tárlaton, most már kijelenthető, hogy negyven felett lesz a Picasso-kerámiák száma. Szintén jó hír, hogy a Szépművészeti Múzeum kölcsönadott két litográfiát, a mester által szignált, Plakát táncoló alakokkal című munkát és egy címlaptervet - mondta el a művészettörténész- vezető.

Eközben folyamatosan zajlik a tárlat katalógusának előkészítése és a kiállításnak helyt adó Alföldi Galéria átalakítása. A Picasso-kiállítás termeit teljesen elzárják a fénytől, az ablakokon keresztül nem szűrődhet be fénysugár. Nagy Imre szerint a vásárhelyi múzeum történetének talán legnagyobb vállalkozására készül, de megéri a befektetett munka, hisz az Alföldi Galériában látható Picasso-tárlat szerte az országból csábít majd Hódmezővásárhelyre művészetkedvelőket.

A Picasso-kiállítás az 55. Vásárhelyi Őszi Tárlattal egy napon, október 5-én nyílik.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását