2020. július 9. - Lukrécia

1,4 milliós adomány a kínai olimpiai érmeseknek

Csaknem 1,4 millió dollárról szóló csekket vehetett át hétvégi, hongkongi és makaói látogatásán az a sportolói küldöttség, amelyet a pekingi olimpián érmet szerzett kínai versenyzők alkottak.
2008. szeptember 1. hétfő 11:33 - Hírextra
A volt brit koronagyarmat, Hongkong és a másik különleges igazgatási területként jegyzett Makaó, a Kína fennhatósága alá szintén visszakerült egykori kis portugál gyarmat 63 versenyzőt látott vendégül.

Az élsportolókat az ötkarikás játékokon elért eredményeikért a házigazdák a pénzdíj mellett életük végéig szóló ingyenes belépővel is jutalmazták a két körzet különleges látnivalókkal szolgáló olyan szórakoztató központjaiba, mint amilyen például az Ocean Park, vagy a szintén hongkongi Disneyland, míg Makaó, az "ázsiai Las Vegas" világhírű kaszinóiba invitálta az olimpia hazai nyerőembereit.

Kína a pekingi nyári játékokon összesen 100 érmet szerzett, közte 51 aranyat, s az élen végzett a nemzetek közötti versenyben az Egyesült Államokat és Oroszországot megelőzve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását