2024. május 12. - Pongrác

Indul a BKV kisgyerekes bérlete hétfőtől

Hétfőtől érvényes a BKV kedvezményes kisgyerekes bérlete; a 3.250 forintba kerülő szelvénnyel azok a budapestiek utazhatnak, akik gyermekgondozási segélyt (gyes) vagy gyermeknevelési támogatást (gyet) kapnak.
2008. augusztus 31. vasárnap 10:22 - Hírextra
A kisgyerekes bérlet a többi budapesti havi bérlettel megegyezően a BKV valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz. Az igazolvány Budapest közigazgatási határán belül korlátlan számú utazásra érvényes.

A kisgyerekes bérlet használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges; ennek kiállításához személyi igazolványra, a lakcímkártyára, egy fényképre, valamint gyes-, gyet-kifizetőhelytől kapott, hat hónapnál nem régebbi eredeti igazolásra vagy határozatra van szükség. Az igazolvány kiállítási díja 200 Ft.

Az új bérlet kiváltásáról részletes tájékoztatást ad a BKV a 258-4636-os budapesti telefonszámon.
A kisgyerekes bérlet sajátossága, hogy kizárólag a budapesti lakcímmel rendelkezők kaphatják meg, szemben a többi kedvezményes szelvénnyel, így például a diákbérlettel. Nem igényelhetnek kisgyerekes bérletet az agglomerációból Budapestre bejáró szülők. Ennek oka az, hogy a kedvezményről a fővárosi önkormányzat csak saját illetékességi területére érvényesen dönthetett.

A Fővárosi Közgyűlés 2007 decemberében Rétvári Bence (KDNP) képviselő indítványára döntött arról, hogy a BKV tarifarendeletébe beiktatja a tanuló- és nyugdíjasbérlet árával megegyező összegű kismamabérletet. Az új bérletet azért nem hívják kismamabérletnek, mert a szülők döntése értelmében már akár az apák is részesülhetnek gyes-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását