2024. április 18. - Andrea, Ilma

Bundagyanú miatt indult vizsgálat

Bundagyanú miatt két 2005-ben rendezett bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban indított közös vizsgálatot a ligával (DFL) a Német Labdarúgó Szövetség (DFB).
2008. augusztus 31. vasárnap 18:37 - Hírextra
A Der Spiegel című hetilap állítása szerint az élvonalban 2005. november 26-án rendezett Hannover-Kaiserslautern (5-1) és ugyanebben az évben a másodosztályú Karslruhe-Siegen (2-0) találkozón az ázsiai fogadási maffia előre megrendelte a végeredményt.

"A DFB a DFL-lel közösen vizsgálja ki a két mérkőzést, melyek elemzéséhez szakértők segítségét is igénybe vesszük" - mondta Theo Zwanziger, a DFB elnöke. "Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre egyetlen gyanúsítottunk sincs és amíg semmilyen jel nem utal arra, hogy manipuláció történt volna, addig én nem beszélnék korrupciós botrányról. Ha viszont kiderül, hogy valóban manipulálták a végeredményeket, akkor a vétkeseket nagyon szigorúan meg fogjuk büntetni."

Dieter Hecking, a Hannover vezetőedzője kizártnak tartja, hogy klubja mérkőzésén visszaélés történt.

"Akkor is én voltam a csapat edzője, hét játékos most is tagja a keretnek" - mondta a szakember. "Mindegyikükkel beszéltem, valamennyien megesküdtek arra, hogy senki sem kérte tőlük az eredmény manipulálását. A Kaiserslautern a tabella utolsó helyezettjeként érkezett hozzánk erre a meccsre, ezért a mi győzelmünk túl sok pénzt nem hozhatott a fogadóknak, hiszen papírforma-eredmény született, ezért sem hiszem, hogy ezen a meccsen bármi visszaélés történt. Ha mégis volt valami, akkor arról mi nem tudunk, játékosaim ártatlanok."

A Der Spiegel szerint a két Bundesliga-mérkőzésen kívül a 2006-os németországi vb nyolcaddöntőjében a Brazília-Ghána (3-0) mérkőzés végeredménye is "rendelésre született".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását