2024. április 23. - Béla

MSZP: a Fidesz szólaljon meg!

Az MSZP továbbra is kifogásolja, hogy a Fidesz érdemben nem reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök héten nyilvánosságra hozott programjára. Erről Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 30. szombat 13:47 - Hírextra
Ha érdemi programot nem láthattunk a legnagyobb ellenzéki párttól, akkor legalább a kormányoldal javaslataira reagálhatnának - mondta a baloldali ifjúsági szervezet, a Societas elnöke.

A kormánypárti politikus szerint ha nincs reakció arra, hogy a kormány az emberek és a vállalkozások adóterheit igyekszik csökkenteni, akkor a polgárokat kell megnyerni a javaslatok támogatásához.

A kormányfő a Népszabadság szerdai számában fizetett mellékletként megjelent, Megegyezés című írásban fokozatos, összesen 1.000-1.200 milliárd forintos adócsökkentési programra tett javaslatot. Ez alapján már jövőre megemelnék a személyi jövedelemadó alsó sávhatárát, csökkenne a munkáltatói járulék, eltörölnék a vállalati különadót, viszont 16-ról 18 százalékra emelkedne a társasági adó.

Varga László szerint egy nyitott, befektetőorientált, vállalkozásbarát politika áll szemben egy bezárkózó, működőtőke-ellenes politikával.

Utalt arra, hogy Gyöngyösön "egy nyíltan befeketőellenes politika" miatt a helyi Fidesz megakadályozta, hogy az indiai Apollo Tyres 1.500 munkahelyet teremtsen.
Hozzátette: a Fidesz nyáron depressziókampányt is folytatott, amelynek során nyíltan arra alapoztak, "minél rosszabb az emberek hangulata, annál jobb a Fidesznek".

Varga László szerint a kormány nyáron is tette a dolgát, példaként említette többek között azt, hogy Kecskeméten épül fel a Mercedes új gyára.

Az MSZP-s politikus nem kívánta kommentálni azt, hogy Gyöngyösön a szocialista többségű képviselőtestület visszahívta a fideszes képviselőket az önkormányzat bizottságaiból, mondván: nem konzultált a helyi MSZP-s képviselőkkel.

Úgy vélte, a helyi erőknek kell látni, hogy a helyi közéletben mekkora kárt tett ez a dolog. Hozzátette: a gyöngyösi Fidesz politikája ártott ennek a beruházásnak.

Csütörtök este a szocialista többségű gyöngyösi önkormányzat valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a Fidesz-frakció képviselőit.

Tatár László frakcióvezető szerint az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyár ügyében képviselt álláspontjuk miatt állt bosszút rajtuk a csütörtök este megrendezett rendkívüli ülésen a szocialista többség.

A történtek előzménye, hogy az indiai Apollo Tyres visszalépett Gyöngyösre tervezett 200 millió euró értékű beruházásától, miután a Fidesz népszavazást kezdeményezett a beruházás meghiúsítása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását