2024. május 2. - Zsigmond

Meghalt a kispanda

Elpusztult Japánban az a pandakölyök, amely mesterséges megtermékenyítés révén született - közölték szombaton kobei állatkerti források.
2008. augusztus 30. szombat 13:41 - Hírextra
A kobei állatkert honlapján arról számolt be, hogy az újszülött - háromnapos - óriáspanda pénteken múlt ki ismeretlen okokból. Állatkerti szakemberek és állatorvosok folyamatosan figyelemmel kísérték az állat életfunkcióit, de nem tehettek semmit megmentése érdekében.

A kölyökállat 12 éves anyja, Dan Dan az első óriáspanda 1988 óta Japánban, amelynél mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak. A pandák fogságban történő szaporítása része a Japán és Kína közös kutatási tervének.

A Japán nyugati részén fekvő Kobe város állatkertje azt írta a világhálóra kitett tájékoztatójában, hogy megvizsgálják a pandakölyök halálának okait. Egyelőre még a nemét sem állapították meg.
Korábban sikertelennek bizonyultak Dan Dan és párja, Hszing Hszing közötti szaporítási és mesterséges megtermékenyítési kísérletek.

Az óriáspandát nemzeti jelképként tisztelik Kínában, de jelképe ez a két ázsiai ország közötti barátságnak is. Dan Dan 2000-ben érkezett Kínából Japánba.

Mintegy 1600 óriáspanda él a vadonban, leginkább Kína délnyugati részében, Szecsuán tartományban, ahol ez év májusában hatalmas földrengés pusztított és hetvenezer ember vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását