2024. április 27. - Zita

Kevesebb bevándorló

Jelentősen csökken a jövőben a Nagy-Britanniába érkező kelet-európai munkavállalók száma. A munkaerő-piaci és bevándorlási szakemberek szerint a szigetországnak az Európán kívülről érkezőkre kell felkészülnie.
2008. augusztus 30. szombat 15:55 - Hírextra
Míg 2006-ban 228 ezer munkavállaló érkezett Nagy-Britanniába az Európai Unió más, zömében kelet-európai országaiból, idén a becslések szerint a zömében lengyel és szlovák bevándorlók nem lesznek többen 160 ezernél.

A csökkenés az elkövetkezendő években is folytatódik, egyrészt a brit gazdasági növekedés lassulása miatt, másrészt mert a kelet-európai országokban is egyre több munkalehetőség van, továbbá más nyugat-európai államok is megnyitották már kapuikat a 2004 óta az Európai Unióhoz csatlakozott országok polgárai előtt.

A brit ellenzék már most is azt szorgalmazza, hogy a kormány vessen gátat az Európán kívülről érkezők tömeges bevándorlásának.

Nagy-Britannia az Európai Unió 2004-es bővítése után azonnal megnyitotta országát az újonnan csatlakozott országok munkavállalói előtt. A kormány mindössze néhány tízezer bevándorlóra számított, ennél azonban nagyságrendekkel többen érkeztek.

Egészségügyi és szociális ellátásuk nagy gondot jelentett az országnak, a gazdasági szakemberek azonban úgy vélik: mivel olcsón vállalnak munkát, jelenlétük hozzájárul a gazdaság növekedéséhez.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását