2024. május 19. - Ivó, Milán

Két hét múlva itt az igazi művész ősz

Tizenhat év nagy idő. Különösen egy kortárs művészeti fesztivál életében. A Budapesti Őszi Fesztivál immár 16. alkalommal hozza össze, vonultatja fel, lépteti színpadra, állítja ki, teszi közszemlére és mutatja be a legkülönfélébb műfajok alkotóit és alko
2007. szeptember 27. csütörtök 14:33 - Hírextra

A BÖF szervezése és finanszírozása nem mindig egyszerű, idén különösen nem az. Ennek ellenére most is igyekeztünk a leves sűrűjéből meríteni, s a korábbi fesztiváljainkhoz hasonlóan, seregszemle jellegű markáns eseménysort összeállítani. Célunk idén sem más: galvanizálni egy kicsit az olykor meglehetősen lomha kulturális életet. Ennek egyik eszköze, hogy megismertetjük a hazai közönséggel néhány nemzetközileg jegyzett társulat munkáját, és párhuzamba állítjuk velük a magyar kortárs művészet egy-egy nagy alakját, alkotását. Maradunk tehát, akik voltunk, pillérei a hídnak, amely Budapestet és a nagybetűs Nagyvilágot összeköti.

Ha egyetlen szót említhetnénk az idei fesztivál kapcsán, az nem lenne más, mint a „film”. A legújabb orosz mozgóképes gondolkodás bemutatását szolgáló Orosz Filmnapok mellett idén is a BÖF programjának részeként kerül megrendezésre az EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál.

Lesz egy bábszínházi gyerek-előadásunk [Egy egér naplója], amely vizualitásának köszönhetően valódi kortárs alkotásnak tekinthető, s mindezen túl két olyan kortárs zenei koncertet is kínálunk, amelyek alapjául egy-egy ’20-as évekbeli némafilm szolgált. Az egyik Wolfgang Mitterer, osztrák orgonista-zeneszerző nevéhez fűződik, a másik a francia kortárs zenei műhelyhez, az IRCAM-hoz.

Nemcsak azért határozzák meg tehát a diafilmek a BÖF idei arculatát, mert egy szeretetreméltó és halálra ítélt műfajról van szó, amelyre ekként is szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem azért is, mert műfajtól függetlenül a 21. századi művészetek egyik legfontosabb eleme a vizualitás. 

További részletek találhatók a honlapon: www.bof.hu

Forrás: Budapesti Őszi Fesztivál
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását