2024. április 25. - Márk

Olaszországé Európa legegészségesebb szíve

Az olaszok szíve a legegészségesebb az egész kontinensen - állítja az Európai Kardiológusszövetség (ESC) következő elnöke.
2008. augusztus 29. péntek 13:27 - Hírextra
"Ezért a leghosszabb életűek is: a nők egyharmada, a férfiak egyhatoda éri meg a kilencvenedik életévét" - jelentette ki Roberto Ferrari, a Ferrarai Egyetemi Kórház kardiológiai klinikájának vezetője az olasz közszolgálati televízió műsorában.

A professzor szerint - aki szombattól két éven át tölti be az ESC elnöki tisztét - ez a kiváló eredmény elsősorban a mediterrán étrendnek, az újabban bevezetett, dohányzást korlátozó rendelkezéseknek és a lassan francia színvonalúvá vált egészségügyi ellátásnak köszönhető.

"Ne felejtsük el, hogy az olasz szívgyógyászati ellátás a lehető legjobb: elég az utóbbi évtizedek fejlesztéseire gondolnunk, amelyeknek eredményeképp az olaszok nyolc évvel élnek tovább. Ebből legalább hat év a kardiológiának köszönhető" - közölte Ferrari.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását