2024. március 29. - Auguszta

Miniszteri elismerés a korábban kitüntetett sportolóknak

Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter - még a parlamenti ünnepség előtt - aranygyűrűt adott át azoknak a pekingi olimpián kiemelkedően szerepelt magyar sportolóknak, akik pályafutásuk elismeréseként már korábban magas állami kitüntet
2008. augusztus 29. péntek 13:30 - Hírextra
A jogszabály szerint akik már vehettek át kitüntetést, ugyanolyat vagy annál alacsonyabb rangú díjat nem kaphatnak még egyszer.
Az Önkormányzati Minisztérium Márványaulájában, Elbert Gábor leköszönő sportszakállamtitkár jelenlétében összesen öten - Gyurta Dániel úszó, Pigniczki Krisztina kézilabdázó, Vereckei Ákos kajakos, Boczkó Gábor és Kulcsár Krisztián párbajtőrözők - vették át a Magyar Köztársaság címerével ékesített aranygyűrűt és az elismerő oklevelet Gyenesei Istvántól.


Kammerer Zoltán kajakos, Pálinger Katalin kézilabdázó, Ujlaky Virginie tőröző, Kovács Iván és Imre Géza párbajtőrözők nem tudtak megjelenni, így ők egy későbbi időpontban vehetik át az elismerést.
A tárcavezető beszédében hangsúlyozta, hogy szoros összefüggés van az országok

nemzetgazdasági potenciálja, népességszáma és az olimpiai eredmények között. Hozzátette: Pekingben az érmek kétharmadát nagyhatalmak szerezték meg, ezért a korábbiaknál is sokkal jobban meg kell becsülni minden pontszerző helyezést különösen akkor, ha olyan sportolókról van szó, akik korábbi olimpiákon a mostaninál is kiemelkedőbb teljesítményt nyújtottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását