2024. április 27. - Zita

Megjátszott rablással próbálták megszerezni a kamionnyi tévét

Közúti ellenőrzés során bukott le az a banda, kinek tagjai egy kamionnyi televíziókészüléket akartak megjátszott rablással, szállítás közben ellopni - értesült a HavariaPress.
2008. augusztus 29. péntek 11:06 - Hírextra
Szerdán akadt fenn az LCD-tévéket szállító kamion a váci rendőrök közúti ellenőrzésén. A rakomány és a szállítólevél szemrevételezésekor kiderült, hogy a 824 darabos szállítmány nem rendeltetési hely felé tart. A tévéket a menetlevél szerint nem a megállított sofőr, hanem egy másik férfi vette fel Jászfényszarun, a célállomás pedig Szlovákiában lett volna. A gyanús rakományt a rendőrök lefoglalták, a 46 éves sofőrt pedig előállították és kihallgatták. A férfi kihallgatása során többször ellentmondásba került, s közben kiderült az is, hogy a rakománnyal eredetileg elindult sofőr - akit összekötözve találtak meg egy Léva közeli helyen - feljelentést tett a kamionnal kapcsolatban a szlovák rendőrségen. A 38 éves sofőr a szlovák rendőröknek előadta, hogy fegyveresek megtámadták, megkötözték, s elvitték kamionját a tévékkel együtt. A Magyarországon lekapcsolt férfi kihallgatása során végül megtört, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy hárman - ő, egy 29 éves budapesti férfi, valamint a Szlovákiában összekötözve megtalált sofőr - összejátszva, együtt tervelték ki a szállítmány megszerzését, a rablást csak megjátszották. A tévéket a menetlevélben szereplő, később megkötözött férfi vette fel a gyárban, a vontatmányt pedig a Szlovák határ közelében kapcsolták át a Vácnál megállított férfi vontatójára. A 82 millió forintot érő rakomány eredeti sofőrjét - miután körözést adtak ki vele szemben - csütörtökön fogták el a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei; a banda harmadik tagját pedig péntekre virradó éjjel találták meg. Mindhárom gyanúsított elismerte tettét, a rendőrség különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt indított velük szemben eljárást.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását