2024. április 23. - Béla

ifj. Török Ottó az új Sport szakállamtitkár

Mint ismeretes, Elbert Gábor lemondott posztjáról. Ezt a miniszterelnök szeptember 1-jei határidővel fogadta el. Az ÖM Sport Szakállamtitkársága egyetlen napra sem marad vezető nélkül, folyamatos irányítás mellett látja el feladatait.
2008. augusztus 29. péntek 18:29 - Hírextra
Az új szakállamtitkárról

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatói posztját 2007. január elseje óta betöltő szakember, ifj. Török Ottó nagy múlttal rendelkező, neves sportcsaládból származik. Édesapja (a MOB korábbi igazgatója) és nagybátyja (Dr. Török Ferenc) az öttusa sportág olimpiai érmesei, akik a hazai sportirányításból is tevékenyen kivették részüket. Ifj. Török Ottó sportpályafutása során tagja volt a junior és felnőtt kardvívó válogatottnak, két alkalommal Junior Világkupa győztes, egy alkalommal Universiade III. helyezett volt. Diplomáit a Bánki Donát Műszaki Főiskolán szerezte. Az elmúlt években, a Miniszterelnöki Hivatalban, a Népstadion intézményeiben, valamint a Nemzeti Sportközpontok Budapesti Olimpiai Központ és Népligeti Sporttelepén látott el vezetői feladatokat.

A felügyeletet ellátó miniszter elvárása

Gyenesei István miniszter a terület legfontosabb feladataként az elmúlt évben elfogadott Nemzeti Sportstratégia megvalósítását fogalmazta meg. Javulást vár el a sportolókkal, egyesületekkel és a szövetségekkel való kapcsolattartásban, valamint változást a munkastílust illetően is. Kiemelt feladat az olimpiai szereplés értékelésének folytatása, a tapasztalatok összegzése és az ebből adódó tennivalók meghatározása. Külön figyelmet kell fordítani a sportegészségügyi rendszer bővítésére és a Sportkórház jövőjére. Át kell tekinteni a szakállamtitkárság sportfinanszírozási gyakorlatát, és új megoldási javaslatokat kell kidolgozni. A miniszter fő elvárása a sport szakállamtitkárság vezetőjével szemben, hogy hatékonyabban szervezze és irányítsa a sport-szakapparátus munkáját.

A szakállamtitkár célkitűzése

Ifj. Török Ottó, figyelemmel a miniszter által megfogalmazott elvárásokon túl, a sport szakállamtitkárság operatív, hatékony működését kívánja biztosítani. A Nemzeti Sportstratégia céljainak megvalósítását segítő Cselekvési tervek aktualizálását tartja szükségesnek. Az utánpótlás-nevelés közép és hosszú távú programjainak kialakítását, és egy átfogó sport-létesítményfejlesztési koncepció kidolgozását kiemelt feladatának tekinti. A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet megüresedő főigazgatói posztjára Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter pályázatot ír ki. A pályázatok elbírálásáig megbízott szakember irányítja az intézményt.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását