2024. április 27. - Zita

Helyre kellene állítani a koalíciót

Kiss Péter szerint a kormányfő adócsökkentési javaslata azt üzeni az SZDSZ-nek, hogy új alapokon helyreállítható a koalíció. A kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke erről az ATV-nek adott interjújában beszélt pénteken.
2008. augusztus 29. péntek 17:14 - Hírextra
"Az adócsökkentési javaslat szól az egykori koalíciós partnernek is, hogy új alapokon helyreállítható a két párt között a kormányzati együttműködés" - jelentette ki Kiss Péter.

Szerinte az ország kormányozhatósága a tét, és nem pártérdekekről és nem személyi kérdésekről szól a vita, hanem arról, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével elindított elmúlt két évi változások beérjenek, visszaigazolódjanak a gazdaságban és az emberek hétköznapjaiban - olvasható az ATV honlapján.

Az összefoglaló szerint arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy a kormányfő a személyes jövőjét is feltette a költségvetés elfogadására, a miniszter hangsúlyozta: igen, hiszen mindannyiuk személyes jövőjét, a kormány egészét érintő kérdésről van szó, mert az elmúlt két év kormányzásának eredményeit akkor lesz módjuk hitelesen bemutatni, ha képesek újra stabil parlamenti támogatást szerezni.

A javaslat felkérés keringőre az SZDSZ számára – tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását