2024. május 2. - Zsigmond

Feloszlott a képviselőtestület

Nem tudtak megegyezni az iskola és az óvoda vezetőinek személyéről legutóbbi ülésükön Várgesztes képviselői, ezért lemondott az alpolgármester és két másik képviselő, így pedig működésképtelenné vált a 560 fős Komárom-Esztergom megyei település - tájékozt
2008. augusztus 29. péntek 13:16 - Hírextra
"A képviselő-testület jelenleg egy főből és a polgármesterből áll. Az új testület megválasztására időközi választásokat kell kiírni, az időpontról szerdán döntenek" - mondta el Jónás Béla, hozzátéve, hogy a településen sem az óvodának, sem az iskolának nincs kinevezett vezetője, ugyanis megválasztásukhoz hiányzott a minősített többség.

A történtekről közleményt adott ki a kistérségi sajtóreferens. A dokumentum szerint "többen felrótták a polgármesternek, hogy többet foglalkozik személyi kérdésekkel, mint a stratégiai feladatokkal". 2005-ben lemondott a település akkori alpolgármestere, majd bizottságot hoztak létre a polgármester gazdasági mozgásterének szűkítésére - áll a közleményben.

A legutóbbi választásokon az új testület Krüpl Lászlóné személyében gazdasági szakembert választott alpolgármesternek, aki nem kívánt nyilatkozni lemondásának okáról, Menoni Gabriella polgármester pedig nem volt elérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását