2024. május 11. - Ferenc

Nem fogadták el Hagyó Miklós válaszát

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén nem fogadta el Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes válaszát egy Regőczi Miklós BKV vezérigazgató-helyettesnek tulajdonított e-maillel kapcsolatban.
2008. augusztus 28. csütörtök 16:19 - Hírextra
Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetőjeként azt kérdezte a városvezetőtől: hogyan fordulhatott elő, hogy Regőczi Miklós szakmai rendezvényekkel kapcsolatban az ellenzék lejáratására szolgáló politikai akcióra tett javaslatot az MSZP budapesti elnökének egy e-mailben, még a tavaszi BKV-sztrájk idején? (Korábban az ügyben levéltitoksértés miatt a cégvezetés feljelentést tett.)

Hagyó Miklós válaszlevelében azt közölte: Regőczi Miklós "nem írt pontosan ilyen tartalmú e-mailt", és "soha nem buzdított semmiféle politikai akcióra".

A főpolgármester-helyettes szóbeli válaszában az e-mailből idézett szövegrészleteket összefüggésükből kiragadottnak nevezte és példaként Petőfi Sándor egy "kurva anyázós" verssorát idézte.

Tarlós István a választ nem fogadta el, és viszonzásul Rejtő Jenő egy hasonló "kurva anyázós" sorával válaszolt a szocialista városvezetőnek.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester az egyébként inkább derültséget, mint megdöbbenést kiváltó irodalmi idézeteket példátlannak nevezte, és azt közölte: nem javasolja, hogy a jövőben ilyen kifejezéseket használjanak a testület előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását