2024. április 29. - Péter

Gumicsónakkal csempészték a lefoglalt cigarettát Magyarországra

Huszonkétmillió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le Fehérgyarmaton a vám- és pénzügyőrök egy rendőrséggel közös akció során - tájékoztatta közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóvivője csütörtökön az MTI-t. A lefoglalt árut valószínűleg gu
2008. augusztus 28. csütörtök 12:18 - Hírextra
A hatóságok egy házkutatás során bukkantak az 5.500 karton cigarettára, amely az ingatlan lakóépülete mögötti melléképületben parkoló, rendszám nélküli tehergépkocsi rakteréből került elő. A vámhatóság az elkövetéshez használt csónakmotort és a gumicsónakot is lefoglalta, az ingatlan magyar tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indított eljárást.

A felderítés utáni adatszerzés során képbe került – szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – egy kisari ingatlan, ahol a hajnali órákban megtartott házkutatás során az ott parkoló mikrobuszból további 2.550 karton, mintegy 14 millió forint értékű, ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

Az elkövetők ebben az esetben is vélhetőleg csónakkal juttatták a cigarettát Magyarországra. A ház tulajdonosa ellen ez esetben is eljárást indítottak.

Az elmúlt napokban a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói a rendőrséggel közös akciók során mintegy 11.000 karton illegális dohányterméket foglaltak le, csaknem 55 millió forint értékben - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását