2024. április 16. - Csongor

Gyurcsány Ferenc beismerte felelősségét

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán közzétett írásában beismerte, hogy ő a hibás a Magyarországon kialakult gazdasági és szociális válságért; erről Ágh Péter és Koszorús László, az ellenzéki párt két képviselője beszélt csütörtöki bud
2008. augusztus 28. csütörtök 12:15 - Hírextra
Ágh Péter a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájának ablaka alatt azt mondta, a Népszabadságban közzétett fizetett mellékletben a miniszterelnök többek között elismerte, hogy a magyar gazdaság krónikus gondjai között van a régóta alacsony foglalkoztatottság, ami a gazdasági növekedéshez hasonlóan nem éri el a régió átlagát.

A fideszes képviselő felidézte a miniszterelnök cikkének azt a részét, amelyben Gyurcsány Ferenc arról írt, hogy a munkaerő-kereslet és kínálat közötti szerkezeti feszültségeket az elmúlt években alig tudták csillapítani az ilyen céllal indított átképzési programok vagy a családok önként vállalt, munkavállalási célú költözködése.

Ágh Péter - aki a Gyurcsány a hibás kampányt kezdeményező Fidelitas alelnöke - úgy vélte, a miniszterelnök ezzel beismerte, hogy ő tehet a Magyarországon kialakult gazdasági és szociális válságért, és képtelen kezelni a munkanélküliség problémáját. Koszorús László arról beszélt, hogy a legfrissebb adatok szerint tavalyhoz képest 55 ezer fővel, vagyis egy Sopron nagyságú város lakosságával csökkent a foglalkoztatottak száma, miközben 19 ezer fővel nőtt a munkanélküliek tábora.

Mint mondta, a most közzétett miniszterelnöki program a hetedik az elmúlt időszakban, ami azt bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferencnek fogalma sincs a problémák megoldásáról.
A Fidesz szerint ezért az lenne célszerű, ha Gyurcsány Ferenc lemondana és előre hozott választásokat tartanának - mondta Koszorús László.

Nyakó István, az MSZP szóvivője reagálásában az MTI-nek azt mondta, a két országgyűlési képviselő nem tudja elterelni a figyelmet arról "az ordító tényről", hogy a Fidesz program nélküli pártként használni nem, csak ártani tud az országnak.

Úgy vélte, a legnagyobb ellenzéki párt nem tud mit kezdeni azzal, hogy egy felelős politikai erő letett az asztalra egy, a következő hónapokra és évekre vonatkozó cselekvési tervet. Az MSZP-s politikus elmondta: a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által megfogalmazott javaslatcsomag célja, hogy a kormány és a baloldal felmutassa a szerinte járható irányt, és megegyezésre jussanak arról.

Nyakó István szerint a Fideszre nem számíthatnak az ország megújításában és az emberek terheinek enyhítésében, ezért a polgárokkal törekednek megegyezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását