2024. május 2. - Zsigmond

Gazdát cserélt a komáromi Jókai Gimnázium

Komárom-Esztergom megye közgyűlése csütörtökön nagy többséggel úgy döntött, hogy szeptember elsejétől átadja Komáromnak a Jókai Gimnázium fenntartását. A város az intézményt átveszi, de sérelmezi a szoros határidőt és az egyeztetés hiányát - mondta el az
2008. augusztus 28. csütörtök 16:30 - Hírextra
"Az iskolában 340 diák tanul, költségvetésük 149 millió forint, ebből a megyei önkormányzat helyett évente 40 millió forint hárul a városra, ezt az általános tartalékból biztosítani tudjuk" - tette hozzá Zatykó János (MSZP).

Komárom-Esztergom megye önkormányzata anyagi nehézségei miatt korábban egyházi fenntartásba akarta adni komáromi iskoláinak egy részét. A komáromi képviselő-testület kétszer is kimondta, hogy az összes oktatási intézményt átvenné a megyétől, erre 130-150 milliós forrást biztosítana.

A megyei önkormányzatot viszont akadályozza, hogy a TISZK pályázaton nyert támogatás miatt nem nyúlhat a szakképző iskolákhoz, ezért csak a gimnáziumot adhatja át. A Jókai Gimnázium korábban már volt városi fenntartásban, csak néhány éve került megyei fennhatóság alá.

Zatykó János az MTI-nek elmondta, az iskola átvétele miatt nem hívnak össze rendkívüli testületi ülést. A polgármester szerint a testület egységes az átvételt illetően, a szükséges dokumentumokat a következő rendes ülésükön elfogadják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását