2024. április 28. - Valéria

Fesztiválozó véradók

A vakáció idején sem csökken a véradó kedv, de mivel sokan nyaralnak, nem marad idejük a véradásra. Ezért a nyári vérkészlet biztosítása érdekében a Vöröskereszt felkeresi azokat a helyeket, ahol számos ember megfordul, azaz a fesztiválokat.
2008. augusztus 28. csütörtök 16:43 - Hírextra
A kapolcsi Bűvészetek Völgyében tíz nap alatt 701 önkéntes adott vért, közülük 489-en új véradók voltak. A bonyhádi Tarka Fesztiválon egy nap alatt mintegy 110 véradó segített. A kecskeméti Nemzetközi Repülőnapon két nap alatt 164-en, míg a szombathelyi Savaria Fesztivál három napján 358-an adtak vért - közölte Koltai Attiláné, a véradásszervezés országos szakmai vezetője.

A Magyar Vöröskereszt idén összefogott az Indesit Company Magyarországgal. Rendezvényeiken a véradók között mosógépeket és mosogatógépeket sorsolnak ki, hogy még jobban ösztönözzék őket. Az együttműködés sikeres: az idei rendezvényeken többen segítettek, mint az elmúlt években.
Legközelebb a fővárosi SzeptEmber Feszten (szeptember 5-6-7.) és a szolnoki Gulyásfesztiválon (szeptember 13.) adhatnak vért a fesztiválozók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását