2024. május 13. - Szervác, Imola

Nem Gyurcsány cége nyert

Nem a miniszterelnök érdekeltségébe tartozik az a Motim nevű cég, amely nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik pályázatán. Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök írt szerdán internetes naplójában.
2007. október 10. szerda 21:09 - Hírextra

A pályázaton a Motim Alumíniumszulfát Gyártó és Értékesítő Kft. nyert, amelyet még 2000-ben, politikussá válásom előtt választottunk le a Motim-ról annak érdekében, hogy értékesítsük - írta blogjában a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc közlése szerint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter értesítette őt arról, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik pályázatán a Motim is a nyertesek között van. "Azért hívott fel, hogy ellenőrizze, fennáll-e az összeférhetetlenség, az én érdekeltségem miatt ki kell-e zárni a céget, érvényesítve a szigorú átláthatósági szabályokat" - fűzte hozzá a politikus.

A miniszterelnök elmondása szerint, miután utánanézett a kérdésnek, kiderült, hogy az a Motim nyert, amelyet 2000-ben leválasztottak, és 2002 januárjában, politikai pályafutása kezdete előtt, megvásárolt az osztrák az Industrie Rohstoffe Handels GmbH. A nevet megőrizte, amúgy más köze a Motimhoz és hozzám nincsen - fűzte hozzá.

A kormányfő megjegyezte: kifejezetten arra utasította a tulajdonába tartozó cég menedzsmentjét, hogy ne induljanak állami pályázatokon.

Gyurcsány Ferenc blogjában azt írta: "Csak azért szólok, hogy ha a közeljövőben esetleg megjelenik majd valamelyik jobboldalhoz köthető lapban az újabb szenzációs +leleplezés+, jó ha tudják: ismét lyukra futottak".

A cégjegyzék adatai szerint Rohstoffe Handels GmbH 2002 januárjában 100 százalékos, közvetlen irányítást biztosító befolyást szerzett Motim Alumíniumszulfát Gyártó és Értékesítő Kft.-ben. A cég korábban Magyaróvári Timföld és Műkorund Részvénytársaságé (Motim) volt, amely a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Rt-é.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. október 16. 19:06
"A kormányfő megjegyezte: kifejezetten arra utasította a tulajdonába tartozó cég menedzsmentjét, hogy ne induljanak állami pályázatokon."
Ehhez képest Orbánék az Orbán-papa bányájából építették az utakat.
Orbán Viktor és társulatának nincs erkölcsi alapja mások megítéléséhez.
thurvj97
2007. október 10. 21:32
Ez azért mégiscsak más,mint a "NE MI NYERJÜK A LEGTÖBBET!"Remélem Orbán is olvassa a cikket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását