2024. március 29. - Auguszta

Rejtélyes betegség sújtja az afganisztáni belga ISAF-egységeket

Valószínűleg a páncélozott katonai járműveket védő frekvenciazavaró berendezések miatt sorozatos rosszullét sújtja az afganisztáni nemzetközi erők belga katonáit - jelentette a belga sajtó szerdán.
2008. augusztus 27. szerda 14:36 - Hírextra
Minden katona, aki ilyen járművet, főként Pandur típusút használ, fejfájásról és émelygésről panaszkodott - írta internetes kiadásában a La Libre Belgique című napilap. Kettőnél olyan súlyosak voltak a tünetek, hogy hazahívták őket.

A gyanúsított frekvenciákat arra használják, hogy megzavarja a rádióirányítású ellenséges lövedékeket. Védelmi illetékesek szerint az amerikai gyártmányú berendezések kibocsátása nem lépi túl a megengedett értéket, de vizsgálatot indítottak az ügyben.

Úgy tűnik mindazonáltal, hogy a rejtélyes kór csak a belga katonákat sújtja. Más nemzetiségűek egyelőre nem jeleztek hasonló problémákat.

Afganisztánban jelenleg mintegy 360 belga katona teljesít szolgálatot a NATO irányította nemzetközi biztonsági erő (ISAF) kötelékében, de ősszel várhatóan bővítik a missziót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását