2024. május 5. - Györgyi

Ljubljanának kereszteltek egy belga kislányt

Egy fiatal belga pár Liege-ből tavaly született kislányának a szlovén főváros, Ljubljana nevét adta. A házaspár 2002-ben járt ott.
2008. augusztus 27. szerda 17:52 - Hírextra
Zoran Jankovic, a ljubljanai polgármester és a fővárosi turisztikai szervezet meghívta a belga házaspárt, hogy jövőre látogassanak el az ő vendégükként a szlovén fővárosba.
Laurence és Alexa Heuschen hat évvel ezelőtt mézesheteit töltötte Ljubljanában, s olyan jól érezte magát, hogy újra el akar látogatni a szlovén fővárosba - idézte a szlovén médiát a Slobodna Dalmacija című horvát napilap.

A belga pár névadása rendkívül jó reklám Ljubljanának nemcsak Belgiumban, hanem Hollandiában és Luxemburgban is. Ezekből az államokból már az idén több turista érkezett, mint tavaly.
A Ljubljana nevet a belga szülők "szeretett személyként" értelmezték. Szlovén nyelvészek viszont a latin aluviana szóból eredeztetik a város elnevezését, s ez árvizet okozó folyót jelent. Ljubljanán ma is végigszalad egy folyócska, a Ljubljanica.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását