2024. május 6. - Ivett, Frida

Csökkent az idegenforgalom Horvátországban

A legnagyobb turisztikai iroda, az internetes adriatica.net igazgatója, Marko Vojkovic szerint 4-5 százalékkal csökkent idén a turisták száma Horvátországban. Az igazgató ezzel cáfolta az idegenforgalmi miniszter adatait, amelyek szerint 3 százalékos a nö
2008. augusztus 27. szerda 17:59 - Hírextra
Damir Bajs szakminiszter a business.hr internetes portálnak nyilatkozott, s ugyanott cáfolta meg a tárcavezető adatait Marko Vojkovic, az internetes turistairoda vezetője. Szerinte a miniszter rossz adatokat kapott a Horvát Idegenforgalmi Közösségtől.

A miniszter ugyanis növekedésről és több mint 6 millió turistáról beszélt az első hét hónap adatainak fényében. A legtöbb vendég Németországból érkezett, de azt elismerte, hogy számuk nem nőtt a tavalyihoz képest. Utánuk a szlovének, az olaszok, az osztrákok és a csehek következnek.

Az irodavezető viszont csökkenésről adott számot, és a 4-5 százalékos esés átlagos. "A horvát turizmus legfontosabb piaca Németország és úgy tűnik, Horvátország nem tud nyújtani a németeknek olyan kínálatot, amely fölkeltené az érdeklődést a horvát Adria után" - jegyezte meg.

Marko Vojkovic szerint emiatt "félre kell verni a vészharangot a horvát turistaiparban." Nemrégiben ugyanezt mondta az egyik isztriai hotellánc igazgatója is, mert nem volt új foglalásuk augusztusra sem a németektől, sem az olaszoktól.

Dél-Horvátországban nagy volt a kompforgalom Dubrovnik és a dél-olaszországi Bari kikötőváros között, a "ferragosto" idején mintegy hatezer olasz turista érkezett Dubrovnikba, de mindössze fél napot töltött ott. A Slobodna Dalmacija horvát napilap írása szerint a csökkenés 18 százalékos a tavaly augusztusi forgalomhoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását