2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem várható probléma a tankönyvellátásban

Nem várható probléma a tankönyvellátásban az idei tanév kezdetekor - közölte a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vezérigazgatója keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 26. kedd 13:40 - Hírextra
Jókai István az MTI-nek elmondta: a Nemzeti Tankönyvkiadó összes kiadványa időben megérkezett vagy meg fog érkezni az iskolákba, és a kereskedelmi partnereikkel való egyeztetés is azt mutatja, hogy náluk sem várható probléma.

A vezérigazgató arra reagálva közölte mindezt, hogy múlt heti lapinformációk szerint a tankönyv-jóváhagyási eljárás elhúzódása miatt késik a kiadványok kiszállítása az iskolákba. Az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László akkor valótlannak nevezte a Magyar Nemzetben megjelenteket.

Jókai István a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy az elmúlt nyolc év adatait figyelembe véve először tavaly csökkent a magyarországi közoktatási tankönyveknek és nyelvkönyveknek a forgalma: több mint 600 ezer példánnyal kevesebbet adtak el, mint 2006-ban. 2008-ra pedig további négy százalékos forgalomcsökkenést prognosztizálnak a tankönyvkiadók.

A tankönyvforgalom csökkenésének okai közé sorolta például a gyermeklétszám csökkenését, az iskola-összevonásokat, illetve a tankönyvrendelet módosításait.

A tájékoztatón, amelyet a Nemzeti Tankönyvkiadó keddi tanévnyitó konferenciájának keretében tartottak, a vezérigazgató az úgynevezett interaktív táblákról is beszélt, amelyek esetében a táblára felírt információt egy számítógép értelmezi.

Mint mondta, 2006 végéig 1.200-1.300 interaktív tábla jelent meg az oktatásban, 2010-re pedig várhatóan az ország 84 ezer tanterméből 35 ezerben ilyen táblával lehet majd tanítani. Szeptember közepére a Nemzeti Tankönyvkiadó is számos kiadványnak készíti el az interaktív táblára kifejlesztett anyagát - jegyezte meg Jókai István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását