2024. május 2. - Zsigmond

A nőknek jobban fáj, mint a férfiaknak

A fájdalmat a nők és a férfiak eltérő módon élik meg. Szakértők azt állítják: a gyengébbik nem hosszabb ideig tartó és rendszeresebb fájdalmakat kell, hogy elviseljen, ráadásul a gyógyszerek sem olyan hatékonyak az esetükben.
2008. augusztus 26. kedd 06:15 - Hírextra
Migrén, irritábilis bélszindróma, izületi gyulladás - szakértők szerint főképp ezeknél a betegségeknél a nőknek hosszan tartó, gyötrő fájdalmakat kell elviselniük. Hosszabbakat és gyötrőbbeket, mint a férfiaknak, ráadásul a gyógyszerek sem mindig jelenthetnek enyhülést számukra.

A témáról rendezett glasgow-i konferencián elhangzott: a krónikus fájdalom több nő életét keseríti meg, mint férfiét, de sajnos kevésbé hatékonyak számukra a gyógyszerek.

Korábbi tanulmányok már bebizonyították: a legszélesebb körben használt fájdalomcsillapító, a paracetamol a nőknél nem olyan hatékony, mint a férfiaknál.

Ráadásul a Glasgow-ban összegyűlt kutatók azt állítják: az orvosok nem veszik olyan komolyan a női betegeket, mint a férfiakat, és gyakran azzal rázzák le a nők panaszait, hogy azok pszichológiai eredetűek.

Úgy vélik: a legtöbb orvos és ápoló nincs azzal tisztában, hogy a szívinfarktust jelző fájdalmakat a nők inkább a vállukban és a hátukban érzik, a férfiak pedig a mellkasukban és a bal karjukban.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását