2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kigyulladt a Balaton Szálló

Kigyulladt a Balaton Szálló hétfőn este Keszthelyen, az épületben nem tartózkodtak vendégek - közölte a tűzoltóság az MTI-vel.
2008. augusztus 25. hétfő 20:50 - Hírextra
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a szálló nem működött, így az épületben nem tartózkodtak vendégek.

Dobson Tibor közölte, hogy a kétszintes épület 60 méter hosszú nyeregtetője teljes terjedelmében ég, a helyszínen harminc tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, a tűz oka feltehetőleg gyújtogatás, szemtanúk ugyanis a lángok fellobbanása előtt több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakán.

A Hotel Balaton közvetlenül a keszthelyi mólóhoz vezető sétány mellett áll, alig 10 méterre a szintén használaton kívüli Hullám hoteltől és mindössze néhány méterre a Hotel Főnixtől. A környéken hatalmas a füst, az oltáson a keszthelyiek mellett zalaegerszegi és marcali tűzoltók is dolgoznak.

A tűzoltóknak fél tíz után sikerült eloltani a nyílt lángot, vagyis lefeketíteniük a tüzet, de az épület továbbra is erősen füstöl. Az oltáson ekkor már 36-an dolgoztak, a tűzoltóknak Badacsonytomajról is érkezett segítség.

Véber Antal, Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-nek az oltás idején nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy szándékos gyújtogatás okozhatta-e a tüzet.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a helyszínen azt mondta az MTI-nek, tudomása szerint alig egy hete adta el az épületet addigi tulajdonosa a ZÁÉV Zrt., akárcsak a néhány méterre arrébb található Hotel Főnixet a Danubius Hotel. A polgármester felidézte, hogy 2004. tavaszán ugyancsak tűz volt a Hotel Balaton épületében, az akkor hajléktalanok által okozott lángokat gyorsan sikerült eloltani, nagyobb kár nem keletkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását