2024. április 28. - Valéria

Fidesz: frakcióülés és Polgári Piknik

A Fidesz szeptember 15-én tartja első frakcióülését az őszi parlamenti ülésszak előtt, ezt megelőzően pedig a már hagyományos Polgári Pikniken gyűlnek össze a fideszesek és a jobboldali értelmiségi holdudvar képviselői.
2008. augusztus 25. hétfő 16:32 - Hírextra
Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: a képviselőcsoport az első parlamenti ülésnapon, szeptember 15-én ül össze, ezt megelőzően szeptember 12-én a frakcióelnökség ülésezik.

A Fidesz kabinetjei és munkacsoportjai már szeptember elejétől üléseznek, és a frakcióvezető arra kérte őket, hogy munkájukban a 2011-es magyar EU-elnökségre való felkészülést is vegyék figyelembe.

A Fidesz-frakció törvényjavaslatokkal és módosító indítványokkal készül az őszi ciklusra, például október végén olimpiai törvényjavaslat benyújtását tervezik, amely 2012-es londoni játékokig rögzítené a felkészülés pénzügyi, sportszakmai és infrastrukturális feltételeit. Erről korábban Bánki Erik, a turisztikai és sportbizottság fideszes elnöke beszélt.

Emellett az ellenzéki képviselőcsoport készül a költségvetési törvény vitájára, és arra is, hogy a szociális törvény a parlament elé kerülhet. Frakcióhoz közeli források szerint a frakcióvezetést aggasztja, hogy a kormány nyáron előkészítette a vízközművek vagyonprivatizációját, így ez a téma is előkerülhet az ülésszakon.

Az MTI úgy tudja, hogy a parlamenti ülésszak kezdete és a frakcióülés előtt, a szeptember 6-7-i hétvégén rendezik meg a 2004 óta hagyományos Polgári Pikniket a Somogy megyei Kötcsén, ahová képviselőket, a párt holdudvarába tartozó közéleti személyiségeket, jobboldali értelmiségieket hívnak meg.

A tavaly szeptemberi zártkörű rendezvényen Orbán Viktor pártelnök a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazásról beszélt, és úgy vélte, más megoldást nincs, amellyel demokratikus módon és erőszakmentesen döntésre lehet vinni Magyarország legfontosabb problémáit.

A pártelnök tavaly többször hangsúlyozta az erőszakmentességet, és szintén fontosnak nevezte a jobboldal egységét, mert szerinte egy egységes jobboldallal nem tud semmit kezdeni a baloldal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását