2024. április 29. - Péter

Be kell tömni a metróalagutat?

Nem kizárt, hogy a 4-es metró Gellért téri állomása térségében a metróalagút egy részét vissza kell bontania, be kell tömnie a fúrást végző Bamco konzorciumnak - értesült a Népszava.
2008. augusztus 25. hétfő 07:08 - Hírextra
A lap hétfői számában idézi Lovas Károly Róbertet, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) főigazgatóját, aki elmondta: az NKH szeptember első hetében ugyan megadja az engedélyt, amelyet a kivitelező nem kért meg időben, de ez az eredeti kiviteli tervek szerinti építésre szóló jóváhagyás lesz.

A Bamco azonban az átkötőalagútra szóló engedéllyel a zsebében sem lehet nyugodt. Az ugyanis csak az előzetes kiviteli tervek szerinti munkavégzésre vonatkozik, tehát a Bamcónak – ha jogkövető módon akar tovább dolgozni, és nem szeretné, hogy még több bírságot hajtson be rajta a DBR – vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ez esetben a főalagút visszabontásával. Vagy – mondott egy másik lehetőséget az NKH főigazgatója – be kell nyújtaniuk egy módosított engedélykérelmet.

Az NKH szakemberei a múlt héten ellenőrzést tartottak a munkaterületen, és megállapították, hogy a Bamco az általuk korábban éppen az építési engedély hiánya miatt leállított munkákat folytatta, és a főalagutat 17 méterrel tovább fúrta.

Emiatt legfeljebb egymillió forintnyi bírságról szóló értesítést postáznak a beruházó DBR Metró Projektigazgatóságnak, mert jogilag a beruházóval vannak kapcsolatban, neki kell fizetnie, más kérdés, hogy a DBR miként hajtja majd be ezt az összeget a Bamcón - mondta. A bírságot pedig – az erről szóló értesítés kiadásától számítva – akár naponta újra és újra kiszabhatja a hivatal. Egészen addig, míg a szabálytalan építkezés, vagyis a 17 méternyi túlhaladás fennáll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását