2023. január 29. - Adél

Rogge elégedett

Kifogástalan rendezés, nagyszerű versenyek - jellemezte vasárnap a pekingi olimpia záró sajtótájékoztatóján a játékokat Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.
2008. augusztus 24. vasárnap 09:54 - Hírextra
Az olimpiai mozgalom első embere ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni az emberi jogok kínai helyzetére vonatkozó kérdésekre, mondván, hogy azok egyrészt nem tartoznak a NOB hatáskörébe, másrészt pedig "tiszteletben kell tartani a kínai törvényeket" és a NOB nem erőltethet rá változásokat egy szuverén államra.

Rogge mindazonáltal "szokatlannak" nevezte, hogy a kínai hatóságok elutasították mind a 77 kérelmet, amelyek Peking nyilvános parkjaiban tartandó tüntetésekre vonatkoztak. Megemlítette azonban, hogy a kínai szervek tájékoztatták: valamennyi ügyet "az érintettekkel egyetértésben" rendezték el.

A NOB elnöke hangsúlyozta: Kína, a Föld lakossága egyötödének otthona még soha nem nyílt ki ennyire a világ előtt. "Kína sokat tanult a világból, és a világ sokat tanult Kínából" - mondta.
Jacques Rogge számára a pekingi játékok két ikonja a nyolc aranyérmet szerző amerikai úszó Michael Phelps és a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai vágtázó Usain Bolt volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását