2024. április 28. - Valéria

Elítélték a bíróverőt

A kubai sporthatóság elítélte Angel Valodia Matos tekvondósnak a pekingi olimpián elkövetett agresszív cselekedetét: a sportoló fejbe rúgta a mérkőzésvezetőt.
2008. augusztus 24. vasárnap 10:18 - Hírextra
A férfi tekvondósok plusz 80 kg-os súlycsoportjának bronzmeccsén, amelyen a kubai versenyző ellenfele a kazah Arman Silmanov volt, a vezetőbíró a második menetben - Matos 3-2-es vezetésénél - félbeszakította a mérkőzést. Arra hivatkozott, hogy a kubai lábsérülése miatt kikért ápolási ideje túllépte a megengedett egy percet. Matos ettől dühbe gurult, edzőjének kellett először lefognia, ám ő bosszúból fejbe rúgta a bírót, majd megrúgott egy mérkőzésellenőrt is.

A 31 éves tekvondóst, aki 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnokságot nyert, diszkvalifikálták az eset után, és a Nemzetközi Tekvondó Szövetség fegyelmi bizottsága rendkívüli ülésén edzőjével együtt örökre eltiltották a nemzetközi versenyektől.

"Matos agressziója a szabályok, az etika és a sportnormák súlyos megsértését jelentette, és ezért örökre kitiltották sportágából. Függetlenül attól, hogy talán a bírói döntés igazságtalan volt, semmivel sem lehet igazolni a mérkőzésvezető elleni támadást" - szögezte le a pekingi olimpián részt vevő kubai küldöttség közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását