2024. április 29. - Péter

Legyőztük a Románokat

A magyar női kosárlabda válogatott 59-46-ra nyert Románia otthonában az Európa-bajnoki selejtezők C csoportjának 3. fordulójában.
2008. augusztus 23. szombat 23:30 - Hírextra
Rátgéber László együttese ezzel megszerezte első sikerét.

Eredmény, C csoport, 3. forduló:
Románia-Magyarország 46-59 (7-18, 10-18, 18-14, 11-9)
------------------------------------------------------
magyar pontszerzők: Vajda 18, Ujhelyi 13, Bujdosó 9, Honti 7, Fűrész 6, Fegyverneky 4, Horti, Krivacsevics 1-1

Vajda Anna kosarával indult az összecsapás, ekkor még egyenlítettek a hazaiak, ám ettől kezdve fokozatosan elhúzott a magyar csapat. Az agresszív védekezésnek és Rátgéber László szövetségi kapitány nagyszerű cseréinek köszönhetően a szünetre 19 pontosra nőtt az előny.

A szünetben nem mindennapi jelenet játszódott le a parketten: Karmen Tocola, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke a kezdőkörbe rendelte a válogatott játékosait, és próbálta motiválni őket.

Úgy tűnt ez sikerült is, hiszen a harmadik negyedben tíz pontra jött fel a hazai alakulat, ám a hajrában rendkívül türelemesen játszó magyar csapat nem hagyta kicsúszni a kezéből az összecsapást.
"Három irányítónk is sérült, ráadásképpen Semsei Barbara a találkozó elején megsérült. Szerencsére Fegyverneky Zsófia fantasztikusan játszott helyette irányítóposzton.

Főként a védekezésünknek és a lepattanózásnak köszönhetően nyertük meg ezt a mérkőzést, amivel újra nyílt a küzdelem a csoportban" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. A magyar válogatott legközelebb augusztus 27-én Sopronban a horvátokat fogadja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását