2024. április 29. - Péter

Izgalmas magasugró döntő

A belga Tia Hellebaut emlékezetes csatában megnyerte a női magasugrást a pekingi olimpián, melyen a női és férfi 4x400 méteres váltóban is amerikai siker született.
2008. augusztus 23. szombat 18:19 - Hírextra
Talán a pekingi játékok atlétikaversenyeinek legizgalmasabb és legszínvonalasabb versengését hozta a női magasugrás, melyben nem mindennapi módon négy sportoló jutott át a 2,01, majd három a 2,03 méteres magasságon.

Következett a 2,05, melyet az addig egyszer-egyszer hibázó 2006-os Európa-bajnok Hellebaut elsőre, míg a hosszú ideje veretlen, tavalyi világbajnok Vlasic "csak" másodikra vitt. Így viszont újabb két centis emelés következett: Vlasicnak az aranyéremhez a 2,07-et is át kellett volna, ez azonban nem sikerült neki, azaz be kellett érnie az ezüsttel.

A horvát klasszis sorozatban 34 megnyert verseny után kapott ki: legutóbb 2007. június 15-én az orosz - most negyedik - Jelena Szleszarenko győzte le az oslói Golden League-viadalon.

A női váltóversenyben az amerikaiak és az oroszok vívtak nagy csatát: az utolsó váltásnál az oroszok voltak az élen, és a záróember, Anasztaszija Kapacsinszkaja 250-ig még növelni is tudta előnyét az egyéniben csalódást okozva csak bronzérmes Sanya Richards ellen, ám az amerikai sztár ezúttal jobban osztotta be erejét és a célegyenesben lehajrázta riválisát.

A férfiak hasonló száma az előzetes várakozásoknak megfelelően semmilyen izgalmat nem tartogatott, az amerikaiak nagyon könnyedén nyerték a számot. A váltósiker révén a tengerentúli csapatban ketten is dupláztak, hiszen síkon LeShawn Merritt nyerte az egyénit, míg gáton Angelo Taylor.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását