2023. január 29. - Adél

"Fiatal még, és így fejezte ki örömét"

Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) elnöke azért bírálta Jacques Rogge-ot, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első elnöke kritizálta a jamaicai Usain Boltot viselkedés miatt.
2008. augusztus 23. szombat 16:30 - Hírextra
A Pekingben háromszoros olimpiai bajnok Rogge szerint a 100 és 200 méteren futott világcsúcsa után bántóan fölényesen viselkedett és lenézte riválisait.

"Szerintem Bolt teljesen normálisan viselkedett. Fiatal még, és így fejezte ki örömét. Nem akart senkit sem megbántani" - mondta Diack.

Hozzátette: Bolt képes arra, hogy fiatalokat toborozzon a sportág számára akkor, amikor a doppingügyek miatt sokan elfordulnak az atlétikától.

"Nagyszerű ember és sokat segít nekünk" - fogalmazott az IAAF elnöke. Diack szerint Bolt három világcsúccsal "megfejelt" pekingi produkciója nagyobb tett, mint Carl Lewis 1984-es négy aranyérmes teljesítménye.

"Lewis akkor távolban is bajnok lett, de csak a váltóval futott csúcsot. Számomra Bolt jobb, mint Lewis. Ráadásul 200-on olyan rekordot futott, amire egyszerűen nem lehetett számítani."


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását