2024. április 24. - György

Vajda 500-on is a fináléban

A rövidebb távon, 500 m-en is kvalifikálta magát a fináléba a kenu egyesek között versenyző Vajda Attila a pekingi olimpián, miután megnyerte középfutamát.
2008. augusztus 21. csütörtök 11:08 - Hírextra
A hosszabb távon vb-címvédő és idei szereplése alapján favorit szegedi klasszis fél kilométeren csak a negyedik helyen ért célba előfutamában, így "pótvizsgára" kényszerült, ami nem ígérkezett sétagaloppnak, futamában ugyanis rajta kívül még hárman - a román Florin Mironcic, a kanadai Mark Oldershaw és a lengyel Pawel Baraszkiewicz - pályáztak eséllyel a három továbbjutó helyre.

A csütörtöki versenyt remekül kezdte Vajda, szinte egyből a rajt után az élre állt és féltávhoz is ő érkezett elsőként Mironcic és Oldershaw előtt. A második 250 m-en "megérkezett" hozzájuk a lengyel is, de a magyart ez nem zavarta, szó szerint rátett még egy lapáttal, és jelentősnek nevezhető előnnyel elsőként haladt át a célvonalon. A második a román, a harmadik pedig Baraszkiewicz lett.

A másik futamban indult, címvédő német Andreas Dittmer nagy meglepetésre nem tudta kvalifikálni magát a legjobb kilenc közé.

Vajda 1000 m-en egyenes ágon jutott a pénteki fináléba.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását