2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyugdíjba vonul a rendőrfőkapitány

Nyugdíjba vonul a somogyi rendőrfőkapitány; Dégi Endre dandártábornok távozását csütörtökön, ünnepi állománygyűlésen jelentették be hivatalosan Kaposváron.
2008. augusztus 21. csütörtök 17:04 - Hírextra
Bencze József országos rendőrfőkapitány ezt megelőzően sajtótájékoztatón méltatta Dégi Endre szakmai pályafutását, hangsúlyozva: a leköszönő megyei főkapitány higgadt, nyugodt, kiszámítható rendőri vezető, akire lehetett számítani. Több évtizedes munkásságát nyugdíjba vonulása alkalmából Szent György Érdemjellel ismerte el az igazságügyi és rendészeti miniszter - tette hozzá.

Közölte, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot szeptember elsejétől megbízott főkapitányként Mergancz Sándor ezredes, jelenlegi kaposvári rendőrkapitány vezeti.

Dégi Endre a hónap végén tölti be 57. életévét, ezzel jelenleg ő a legidősebb megyei főkapitány az országban.

Rendőri pályafutását 37 évvel ezelőtt Fonyódon, nyomozóként kezdte. Munka mellett elvégezte a rendőrtiszti főiskolát és a jogi egyetemet, közben végigjárta a ranglétra minden fokát. Fonyód után Marcaliban, majd Kaposváron szolgált, ahol 16 évig bűnügyi helyettes volt; 2006-tól főkapitány.
A nyugdíjba vonulás felső korhatárát elérő megyei főkapitány közölte, hogy egy kiegyensúlyozott, eredményes főkapitányságot ad át utódjának.

A főkapitányi feladatokkal megbízott 44 éves Mergancz Sándor 19 éve rendőr, több évig vezette a Kapos beavatkozó egységet, négy évig különböző missziókban vett részt, a Nemzetvédelmi Egyetem végzős hallgatója, s csaknem három éve vezeti a Kaposvári Rendőr-főkapitányságot.

Az ezredes újságíróknak azt mondta: legfontosabb feladatának továbbra is azt tartja, hogy a rendőrség elnyerje a lakosság bizalmát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását