2024. április 28. - Valéria

Nincs magyar áldozata a repülőgép-balesetnek

Nincs magyar áldozata a madridi repülőgép-szerencsétlenségnek - mondta a kormányszóvivő csütörtökön Budapesten. Budai Bernadett közölte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét a spanyol kormányfőnek.
2008. augusztus 21. csütörtök 15:30 - Hírextra
A madridi magyar nagykövetség jelentése szerint nincs magyar érintettje a szerencsétlenségnek - közölte a szóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a tragédiát követően a magyar konzul a madridi repülőtéren személyesen tájékozódott, a nagykövetség pedig felvette a kapcsolatot az illetékes magyar szervekkel.

Budai Bernadett bejelentette, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök táviratban fejezte ki őszinte megrendülését a katasztrófa miatt José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnöknek. A kormányfő a kabinet és az ország nevében mély együttérzését fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak - mondta a kormányszóvivő.

A madridi nemzetközi légi kikötőben szerdán történt repülőgép-szerencsétlenségnek 153 halálos áldozata van, 19-en megsérültek.

A spanyol Spanair - a SAS leányvállalata - és a német Lufthansa légitársaság közös járata Madridból a Kanári-szigetekre, Las Palmas-ba tartott. Műszaki problémák miatt - meghibásodott a külső hőmérsékletet mérő műszer - eleve egy órás késéssel, délután három körül indult el a MD-82-es típusú gép. Emelkedésének kezdete után a gép rögtön kényszerleszállást kísérelt meg, de valami oknál fogva jobbra fordult, és a kifutópályán túlszaladva földnek csapódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását