2024. május 17. - Paszkál

Orvosszervezet tagjait rabolták el

Eltűnt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) két munkatársa, akiket fegyveresek támadtak meg - közölte a nemzetközi humanitárius szervezet egyik szóvivője.
2009. augusztus 6. csütörtök 15:43 - HírExtra
A Berlinből telefonon nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy egy csádi és egy külföldi személyről van szó, de hozzátette, hogy az MSF tagjainak biztonsága érdekében nem akar többet mondani. A szerdára virradóra történt támadás helyét sem akarta elárulni, de más humanitárius forrás szerint az a szudáni határtérségben lévő Adé körzetében történt. Csád keleti részén gyakoriak a banditák, útonállók támadásai, és már számos ott dolgozó civil szervezet panaszolta a rossz biztonsági körülményeket.

Az Oxfam márciusi becslése szerint havi átlagban "25 támadás ér nem kormányzati szervezeteket" az ország keleti részén, dacára az európai EUFOR-erők jelenlétének, amelyeket március 15-étől az ENSZ közép-afrikai és csádi missziója (MINURCAT) váltott fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását