2024. április 26. - Ervin

A farfúvós teljes gázzal készült

Gázerővel készült a világ egyetlen főállású "szellentésze" az agusztusi Edinburghi Fringe Fesztiválra, és ha nem fújta is el a szél a közönséget - pedig előzetesen ezt ígérte a "művész" -, azért komoly szelet vetett és viharos sikert aratott.
2008. augusztus 21. csütörtök 06:40 - Hírextra

Mr. Metán - ez a művészneve - eredeti foglalkozása mozdonyvezető, polgári neve pedig Oldfield, csak éppen nem Mike, hanem Paul. Muzsikája viszont nagyban különbözik névrokonáétól. Míg Mike számos hangszeren játszik, Paul egyen sem, csupán magán: a farán, illetve azzal. Ami persze fúvósnak is minősíthető, de nem réz- vagy fa-, hanem farfúvósnak.


Kivételes képessége akkor világosodott meg számára, amikor elkísérte húgát egy jógaórára. Az ottani mozgásgyakorlatoknak köszönhetően fedezte fel - nem kis meglepetésére és örömére -, hogy képes levegőt venni alulról (is), magában tartani a gázt, majd pedig akkor és úgy szabadítani ki, amikor és ahogy akarja.


Kezdetben csupán házibulikon mulattatta a társaságot, no meg munkában a kollégáit "far-artjával", aztán rájött a "finomhangolás" technikájára, nevezetesen, ha kellően óvatosan és a hangmagasságot variálva ereszti szabadjára a "bélpolitikai" feszültséget, akkor dallamot is ki tud hozni, illetve küldeni magából.


Sok-sok gyakorlással fokozatosan bővítette repertoárját, amely mára már lenyűgözően nagy ívű: Johann Strauss Kék Duna keringőjétől Kylie Minogue I should Be so Lucky című daláig terjeng. Színpadi öltözéke is figyelemre méltó: Supermanszerelés köpönyeggel, ám mellkasán nem S betű díszeleg, hanem M, a Metánmanségből fakadón.


Metán úr meghódította Amerikában Howard Stern show-ját, teltházas koncertturnét adott Ausztráliában, tévésztár lett Japánban, mindezt altáji produkciójának köszönhetően. CD-je ugyanakkor még nincs.


A "metánzene" rajongói el voltak ragadtatva Edinburgh-ben is Oldfield muzsikájától - adta hírül a brit sajtó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását