2024. április 29. - Péter

Vereckei Ákos középfutamba jutott K-1 500 méteren

Vereckei Ákos kajakos 500 méteren bejutott a csütörtöki középfutamba a pekingi olimpián, miután előfutamában első helyen végzett.
2008. augusztus 19. kedd 09:55 - Hírextra
A 12 közül ez volt az egyetlen szám, amelyben a sok nevező (29) miatt az előversenyekből senki nem kvalifikálhatta magát egyenes ágon a végjátékba, így a keddi küzdelmek a jobbaknak bemelegítésül szolgáltak, a leggyengébbek viszont elbúcsúztak.

Az ebben a számban háromszoros vb- és ötszörös Eb-első Vereckei - aki hétfőn, az 1000 m-es négyes tagjaként már bejutott a fináléba - előbbi csoportba tartozott, Sao Tome és Principe-i, elefántcsontparti és szenegáli riválisának megelőzése nem okozhatott gondot számára, futamából az első hat jutott ugyanis a következő fordulóba.

A magyar klasszis amúgy gyakorlásként azért nagy csatát vívott az ausztrál Ken Wallace-szal, a svéd Anders Gustafssonnal és a lengyel Marek Twardowskival, s végül elsőként haladt át a célvonalon. Folytatás csütörtökön.

"Fontos volt, hogy megnyerjem a futamot. A legjobb időt akartam evezni, ez éppen csak nem sikerült, a kanadai Adam van Koeverden kicsit jobbat ment nálam, de azt hiszem, neki még inkább hátszele volt, nekünk pedig forgott a szél.

Tehát messzemenő következtetéseket nem lehet leszűrni. Nagyjából azt éreztem edzéseken is, amit itt most, hogy jó formában vagyok, s nekem ez egy igen kiváló idő" - mondta az MTI-nek Vereckei.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását