2024. május 9. - Gergely

A HospInvest mőködteti a kórházat

November elsejétől a HospInvest Zrt. működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat; a cég egyelőre csak a sürgős esetek ellátására összpontosít; dulakodás volt a megyei közgyűlésben pénteken; több mint 600 dolgozó munkaviszonya megszűnik; a megyei közg
2008. november 1. szombat 06:37 - Hírextra
A kórház szombattól már nem a megyei önkormányzat költségvetési szerve, a dolgozók közalkalmazotti viszonya megszűnik - erről pénteken döntött a Heves megyei közgyűlés. A döntést a szocialista képviselők és egy független képviselő támogatásával hozták meg. Több mint 600 dolgozó munkaviszonya megszűnik, végkielégítésük kifizetésére pályázatot adott be az önkormányzat.

Az ülés bombariadó miatt 2,5 órás kényszerszünet után kezdődött el.
A 40 tagú testületben 19 taggal rendelkező Fidesz képviselői leszögezték: mivel szerintük törvénysértések történtek a megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. szerződéskötése kapcsán, ráadásul úgy látják, hogy a magáncég által működtetett kórház "be fog dőlni", nem adják ehhez a nevüket.

A közgyűlés ülése folyamatos botrányhangulatban zajlott, mindvégig tartott a hangos bekiabálás, skandálás, sípolás, a HospInvest elnökébe "elég volt" kiabálással és tapssal fojtották bele a szót, amikor a kérdésekre válaszolt. Az 50-70 fős hangoskodó csoport saját, trágárságoktól sem mentes bekiabálásait is megtapsolta, és dulakodás is kialakult az ülésteremben, amikor valakit megpróbáltak kivezetni.

Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke elismerte: néhány hetes szervezésre van szükség, hogy az ellátás visszaállhasson a megszokott szintre. Szerinte a "kórházvédők" ellenállása miatt nem tudták végrehajtani a kidolgozott átadási-átvételi programot. Ezért az első napokban az akut ellátásra koncentrálnak, amiért a betegek türelmét kérik. A továbbfoglalkoztatási lehetőséggel 856 kórházi dolgozó élt, a toborzás során pedig 132 munkatársat választottak ki a több száz jelentkezőből.

Hozzátette: biztonsági őrök és rendőrök biztosítják majd a kórház területét, a betegek, a betegellátás, és a kórházi dolgozók biztonsága érdekében pedig költöztetéssel koncentrálják a betegellátást.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség nem közreműködője az átadás-átvételnek, nem is érkezett hozzájuk ilyen felkérés. Az eseményeket viszont figyelemmel kísérik, és ha jogsértés történik, természetesen intézkednek.

Sós Tamás, a Heves megyei közgyűlés szocialista elnöke arra kérte Eger polgármesterét és a Fidesz megyei frakcióvezetőjét, nyilatkozzanak arról, hajlandók-e részt venni egy, a kórház működését ellenőrző testület munkájában. Sós Tamás levelében azt írta: "Csak ez az összefogás szülheti meg a nyugalmat, amire a zavartalan gyógyító munkához, és a kórház fejlődésének elindításához most a legnagyobb szükség van Egerben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását