2024. április 20. - Tivadar

Szeptember közepéig döntenek a HospInvestről

Az ÁNTSZ szeptember közepéig dönt arról, hogy megadja-e a HospInvest Zrt.-nek az engedélyt az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére - közölte az MTI-vel a zrt. alelnöke arra a keddi lapinformációra reagálva, mely szerint a cég egyelőre nem veheti át a
2008. augusztus 19. kedd 22:21 - Hírextra
A Magyar Nemzet cikke szerint "aligha születik döntés szeptember 1-jéig" arról, hogy a HospInvest Zrt. átveheti-e a kórházat. Mint írták, a zrt. azért nem veheti át egyelőre az üzemeltetést, mert hiánypótlást kellett beadnia korábbi működési kérelméhez.

Deák Gábor, a HospInvest Zrt. alelnöke az MTI-vel kedden közölte: augusztus 15-én adták be a működési engedély megszerzésének kérelmét az ÁNTSZ regionális igazgatóságához. A hatóság már el is indította az ellenőrzési procedúrát.

Az ÁNTSZ-nek 30 napja van, hogy döntést hozzon arról, megadja-e az engedélyt, "az összes többi addig találgatás" - tette hozzá.

A szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat március végén hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. üzemelteti az egri megyei kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat is.

A döntést számos alkalommal és fórumon támadta a Fidesz, szerintük a fideszes vezetésű egri önkormányzatnak kellett volna megkapnia az üzemeltetést, hogy a kórház önkormányzati fenntartásban maradjon. Megalakult az intézményben egy "kórházvédő bizottság" is, amelyik szintén azt szeretné elérni, hogy Eger legyen a működtető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását