2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kuttor Csaba 47. triatlonban

A visszalépések miatt utolsó pillanatban csapatba került Kuttor Csaba saját várakozásától némiképpen elmaradva a 47. helyen ért célba a pekingi olimpia férfi triatlonversenyén.
2008. augusztus 19. kedd 08:29 - Hírextra
A miskolci versenyző előzetesen sydneyi 30. helyének megismétlését várta magától a 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló erőpróbán.

Kuttor az erősségének számító első számban jól kezdett, 9. helyen mászott ki a vízből, így ennek megfelelően az első bolyban kerekezett. Az a terve azonban már nem jött össze, hogy a szám végén a csoport elején legyen, s így elsők között vágjon neki a futásnak. Az olimpia után középtávra váltó sportoló végül a 48. helyen kezdte meg a záróetapot, s egy helyet még javított, így 47. lett az 55 fős mezőnyben.

A győzelmet nagy meglepetésre a német Jan Frodeno szerezte meg, míg a toronymagas favorit spanyol Javier Gomez, aki idén megnyerte a tiszaújvárosi Világkupát, csak negyedik lett.

Az érmek sorsa elképesztő izgalmak közepette dőlt el, ugyanis a célegyenesre négyen egyszerre fordultak rá. Gomez szokásának megfelelően a futás során ritmusváltásaival többször is megpróbálta leszakítani riválisait, de az élen haladók közül csak honfitársa, Ivan Rana maradt le, ugyanakkor Frodeno, a kanadai Simon Whitfield és az új-zélandi Bevan Docherty ezúttal váratlanul tapadni tudott a világranglista-vezetőre.

A célegyenesben pedig Frodeno váltott tempót és bombameglepetésre éppen Gomez adta meg magát, így nemhogy az aranyéremről, de még a dobogóról is lecsúszott.

Eredmények, triatlon:
férfiak, olimpiai bajnok:

Jan Frodeno (Németország) 1:48:53 ó
2. Simon Whitfield (Kanada) 1:48:58
3. Bevan Docherty (Új-Zéland) 1:49:05
4. Javier Gomez (Spanyolország) 1:49:13
5. Ivan Rana (Spanyolország) 1:49:21
6. Daniel Unger (Németország) 1:49:43
...47. KUTTOR CSABA 1:55:53


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását