2024. április 16. - Csongor

Középfutamban a Sáfrán-testvérek kenu 500-on

A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenukettes a csütörtöki középfutamba jutott 500 méteren a pekingi olimpián, miután előfutamában hatodik lett.
2008. augusztus 19. kedd 11:59 - Hírextra
Az ötkarikás újonc fiatal magyar kettős - amelynek a felnőtt mezőnyben eddig egy, az idei, milánói Európa-bajnokságon 1000 m-en elért 5. hely a legjobbja - Kolonics György egy hónappal ezelőtti tragikus halála után került a csapatba és jó formában várta a rajtot, ezt bizonyítja az is, hogy a júliusi, szegedi U23-as kontinensviadalon sikeresen szerepelt.

Az olimpia persze más, mint egy korosztályos verseny, s ezt mindjárt bemutatkozásukkor megtapasztalhatták, hiszen a futamukban ott volt többek között a címvédő Meng Kuan-Liang (Meng Guanliang), Jang Ven-Csün (Yang Wenjun) kínai páros, a tapasztalt oroszok, Szergej Uljegin és Alekszandr Kosztoglod, valamint a lengyelek, Daniel Jedraszko és Roman Rynkiewicz. A versenyt aztán a hazaiak nyerték az oroszok és lengyelek előtt, a végig a mezőny hátsó felében lapátoló magyaroknak pedig esélye sem volt a továbbjutás - azaz az első három hely valamelyikének - kiharcolására.

Az már most megjósolható, hogy Sáfránéknak nagyon nehéz dolguk lesz a csütörtöki középfutamban, ha el akarják érni céljukat, a legjobb kilenc közé kerülést.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását