2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyetlen tüntetési kérelmet sem hagytak jóvá

Augusztus elseje óta különböző szervezetek összesen 77 tüntetési kérelmet nyújtottak be a kínai hatóságoknak azokra a területekre, amelyeket az olimpia idején tartandó demonstrációknak jelöltek ki. A kérelmek közül azonban a pekingi városvezetés végül egy
2008. augusztus 19. kedd 12:44 - Hírextra
A kínai napilapokban megjelent keddi beszámolók szerint a tüntetési engedélyekért folyamodó 149 fő között három külföldi is volt.

A kérelmezők többsége munkaügyi és az egészségügyi rendszerrel kapcsolatos kérdésekben szeretett volna demonstrálni - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy 74 beadványt végül visszavontak a kérelmezők, miután "a felmerült problémákat az illetékes hatóságok konzultációk útján oldották meg".

Két kérvényt azért utasítottak el, mert a beadvány hiányos volt, az egyik kérelem szerint ráadásul gyerekek is részt vettek volna a demonstrációban, ez viszont ellentétes a kínai törvényekkel. Egy tüntetési kérelmet pedig azért utasítottak el, mert a demonstrációkra és a tüntetésekre vonatkozó kínai törvényekbe ütközött.

A jogszabályokkal ellentétes részekre vonatkozóan azonban részleteket nem közöltek.
Pekingben az olimpiára készülve három közparkban jelöltek ki területeket a bejelentett és engedélyezett tiltakozások számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását