2024. április 25. - Márk

Peking 2008: miért pont Phelps?

Kivételes tudása és tehetsége mellett fantasztikus adottságai is nagyban hozzásegítették Michael Phelps amerikai úszófenomént, hogy a Pekingben szerzett nyolc aranyérmével minden idők legeredményesebb olimpikonjává lépjen elő.
2008. augusztus 18. hétfő 08:40 - Hírextra
Az angol nyelvű China Daily hétfői száma részletes listát közölt a "Baltimore-i Golyó" fizikai mutatóiról. Eszerint a 193 centis sztár fesztávolsága 198 cm, azaz kivételesen hosszú karokkal hajtja előre magát a vízben.

Bivalyerős szíve percenként 30 liter vért pumpál keresztül a szervezetén, ami nagyjából kétszerese egy átlagembernek. Hatalmas tüdeje révén sokáig kibírja a felszín alatt, keskeny csípője pedig rendkívül áramvonalassá teszi a testét. Felsőteste hosszú, lábai rövidek, de erősek, és szinte propellerként hajtják előre őt.

Phelps 49-es cipőt hord, ami azért nagy előny, mert a lendület 90 százalékát a lábfej szolgáltatja. Ráadásul lábfejét 15 fokkal hátra tudja hajlítani, így csökkentve az ellenállást úszás közben.

Mindehhez járul saját bevallása szerint a versenyek közben hallgatott rapzene és a rengeteg tészta, pizza, amelyet elfogyaszt. Utóbbi szokásának bőven lesz ideje hódolni a jövő évi világbajnokság alatt is, azt ugyanis Rómában rendezik...


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását