2024. április 29. - Péter

Elődöntős a férfi vízilabda csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-3-ra nyert Kanada ellen, így csoportgyőztesként közvetlenül az elődöntőbe jutott a pekingi olimpián.
2008. augusztus 18. hétfő 07:47 - Hírextra
A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Kanada 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)

Magyarország:
Gergely István - Varga Tamás, Madaras Norbert 2, Kásás Tamás 2, Kiss Gergely 1, Biros Péter 2, Molnár Tamás 2
Csere: Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 1, Hosnyánszky Norbert 1, Benedek Tibor
A kanadai gólszerzők: Graham 2, Feltham

A Jingtung uszodában ezúttal már nemcsak a főtribün, hanem a szemben lévő kisebb lelátó is megtelt magyar szurkolókkal és zászlókkal, Kemény Dénes csapata számára tehát minden adott volt, hogy egy győzelemmel - sőt, döntetlennel is - éllovasként végezzen csoportjában. Az első helyért plusz pihenő is jár, így a válogatott csak a pénteki elődöntőben száll ismét vízbe.

Graham révén meglepő módon az ellenfél talált először a kapuba, Madaras csak az 5. percben egyenlített, majd hamarosan "helyreállt a világ rendje", a magyar együttes 3-1-gyel zárta az első negyedet. A második már kapott gól nélkül folytatódott, Molnár és Varga Dénes találataival a nagyszünetben 6-1-et mutatott az eredményjelző.

Az ötgólos különbség a harmadik szakaszban is megmaradt, az észak-amerikai gárda sorra hagyta ki az emberelőnyöket, ám a magyarok is több támadást túljátszottak-elpuskáztak. A 2-1-re elveszített játékrészt követően nagy hajrát vágott ki a Kemény-csapat: Hosnyánszky büntetőből, majd Kásás, Kiss és Biros mezőnyből volt eredményes, így kialakult a két alakulat közötti reális különbség.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
"Sem a játékkal, sem az eredménnyel nem vagyok igazán elégedett, elkerülhető gólokat kaptunk, mérges vagyok a kihagyott emberelőnyök miatt. Ezzel együtt hálátlan volt a feladat, mert a csoport leggyengébbje ellen kellett nyernünk, ráadásul délelőtt. Van még pár dolog a tarsolyunkban, a következő három napban azokat fogjuk gyakorolni. Egy biztos, bárki jön a négy között, nagyon nehéz dolgunk lesz."

Kiss Gergely:
"Az eleje kicsit döcögős volt, mert saját közönségünk előtt kellett hozni a kötelező győzelmet. Aztán belerázódtunk, feljavult a védekezésünk, és onnantól már nem volt gond. Minden meccsen borsódzik a hátunk a szurkolók buzdításától és a rengeteg kirakott zászlótól, szeretnénk a magyar tábort pénteken is kiszolgálni."

A magyar együttes tehát négy győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként zárta az olimpia első szakaszát, és legközelebb a pénteki elődöntőben száll vízbe az A csoport harmadikja vagy a B jelű hatos másodikja ellen.
Az 5. forduló programja:
A csoport:
6:10 (12:10): Montenegró-Ausztrália
9:20 (15:20): Spanyolország-Görögország
B csoport:
Olaszország-Szerbia 13-12 (3-3, 3-2, 5-3, 2-4)
8 (14): Egyesült Államok-Németország
10:40 (16:40): Kína-Horvátország


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni:
http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását